thumb image

Gemeente Amsterdam laat zich slimmer en schoner bevoorraden

donderdag, 23 februari 2012

De gemeente is één van de grotere organisaties in de stad en moet dan ook vaak bevoorraad worden. Door Amsterdamse ondernemers zijn er al verschillende initiatieven genomen om de distributiestromen aan te pakken. Zelf gaat de gemeente (als grote organisatie in Amsterdam) ook het goede voorbeeld geven en zijn raamcontracten tegen het licht gehouden.

Er start een pilot met stadsdistributeurs die alle papier elektrisch gaan leveren aan het Stadhuis en omliggende diensten. Het papier wordt geleverd door Océ, en in plaats van eens in de twee à drie weken de binnenstad in te rijden om het Stadhuis te bevoorraden (en daarmee ook BDA, stadsdeel Centrum, DRO, DPG, Dienst ICT), rijden zij nu de volle truck van hun leverancier uit Scandinavië rechtstreeks naar Peeters Vervoerscentrale die aan de rand van de stad zit. Peeters vervoert het vervolgens elektrisch de stad in. Het resultaat moet zijn minder vrachtbewegingen door de stad, die bovendien schoner zijn.

Tweede deel van de Pilot pakt 020Stadsdistributie met Mokum Mariteam dit over van Peeters. Omdat het goed is zo spoedig mogelijk te starten om in 2015 aan de normen te voldoen, wordt er over drie weken gestart.

Terug naar het nieuwsoverzicht > >