thumb image

Het creëren van een distributie- en collectienetwerk van schoon en stil goederenvervoer over water kun je niet alleen. Daar heb je anderen bij nodig. Mokum Mariteam is continu bezig om de juiste partijen te laten aanhaken bij het duurzame initiatief, welke we graag onze partners noemen. Hieronder volgt een korte toelichting op de partijen die inmiddels onvoorwaardelijk steun bieden aan het concept van Mokum Mariteam.

Verenigde Bedrijven Food Center Amsterdam
De Verenigde Bedrijven Food Center Amsterdam (VBFCA) is dé groothandelsmarkt in food voor de regio Amsterdam. Zij voorzien in de behoefte van de detaillist, de horeca, zorginstellingen en supermarkten. De bedrijven op het VBFCA leveren o.a. vlees, wild en gevogelte, vis, aardappelen, groente en fruit en algemene levensmiddelen uit binnen- en buitenland. VBFCA bestaat al ruim 75 jaar. Anno 2010 groeit de functie van het VBFCA, de “buik van Amsterdam”, nog elk jaar. Er is een sterke behoefte aan een verbeterde logistieke indeling van het terrein. En de stadsdistributie moet schoner, slimmer en stiller verzorgd worden.

Mokum Mariteam en de Verenigde Bedrijven van het Food Center Amsterdam gaan werken aan een duurzaam en milieuvriendelijk distributiecentrum op het Food Center terrein, waarbij er voor de aanvoer van goederen en reversed logistics optimaal gebruik gemaakt gaat worden van elektrisch transport, zowel over het water als over de weg. VBFCA heeft aangegeven als eerste commerciële partij gebruik te willen maken van de diensten van Mokum Mariteam.
Website van VBFCA >>

 

Materiaaldienst gemeente Amsterdam
Amsterdam zou er anders uitzien zonder de producten van de Materiaaldienst. Er is geen plek in Amsterdam te bedenken waar u geen artikelen van de Materiaaldienst tegenkomt. Door de grote deskundigheid van de medewerkers speelt de Materiaaldienst een toonaangevende rol bij het leveren en keuren van bestratingsmaterialen en wegmeubilair. Bovendien wordt in toenemende mate een beroep gedaan op de afdeling Verkeersvoorzieningen. Door de specifieke kennis van de medewerkers om verkeersmaatregelen in goede banen te leiden wordt een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid geleverd.

De Materiaaldienst van de gemeente Amsterdam, gevestigd op de Pieter Braaijweg in het gebied Amstel Business Park, heeft in september met Mokum Mariteam een strategisch samenwerkingsverband gesloten. In deze samenwerking is besloten dat Mokum Mariteam het terrein van de Materiaaldienst kan gebruiken voor de overslag van goederen op het schip. Het terrein leent zich daar uitstekend voor, gezien de ruimte voor vrachtwagens en de bereikbaarheid via het water. Naast deze overslagmogelijkheid, zal Mokum Mariteam in de toekomst vanaf de Materiaaldienst materialen gaan vervoeren naar de binnenstad van Amsterdam.
Website van de Materiaaldienst >>

 

Greenchoice
Greenchoice is dé duurzame energieleverancier. Greenchoice levert niet uitsluitend groene stroom en groen gas aan consumenten, maar is ook op zakelijk gebied de afgelopen jaren sterk gegroeid. De afgelopen jaren hebben zij bewezen voor zakelijke klanten een goede partner te zijn op het gebied van energie-inkoop advies en duurzaamheid. Maar ook zorgen zij bij klanten voor forse besparing op administratie kosten en manuren.

Door middel van het leveranciersmodel zorgen zij bij multisite-klanten voor een enorme vereenvoudiging van de administratie en presenteren maandelijks één eenvoudige verzamelfactuur voor alle aansluitingen inclusief de transportkosten van de netbeheerder.

Website Greenchoice >>